ßßß Cookit - przepis na Jajka faszerowane w waflach Vafini

Jajka faszerowane w waflach Vafini

nazwa

Wykonanie

W piątek przed samymi świętami dostałam przesyłkę z Vafini, a w niej 4 opakowania waflowych foremek w kształcie jajek..Takie waflowe foremki przeznaczone są do nadziewania różnymi farszami itp..Vafini wypiekane są bez udziału konserwantów, sztucznych barwników, aromatów i cukru..Jajko Vafini jest wielkości naturalnej skorupki jajka kurzego. Jego wielkość pozwala na swobodne ugryzienie, a kształt umożliwia łatwe i szybkie nadzianie stosunkowo dużą ilością farszu. Oczywiście pierwsze Vafini wykorzystałam na zrobienie jajek faszerowanych na śniadanie wielkanocne..Co prawda można zrobić takie jajka faszerowane , ale te w wafelkach są o wiele, wiele smaczniejsze..Polecam i zachęcam do zakupu takich wafelków, a kupić można np. tutaj.
wafelki Vafini
4-5 jajek
kawałek papryki
1 cebula
sol, pieprz
bułka tarta
Jajka ugotować na twardo, obrać i drobno pokroić, dodać drobno pokrojoną paprykę i cebulkę drobno pokrojoną i podsmażoną.Doprawić i wymieszać.Farszem napełnić foremki waflowe, posypać bułką tartą i lekko przycisnąć do farszu.Usmażyć..Na chwilkę wyłożyć na ręcznik papierowy..i jeść..
Źródło:http://mojekucharzenie-bozena-1968.blogspot.com/2012/04/584-jajka-faszerowane-w-waflach-vafini.html