Wykonanie

W piątek przed samymi świętami dostałam przesyłkę z Vafini, a w niej 4 opakowania
waflowych foremek w kształcie
jajek..Takie
waflowe foremki przeznaczone są do nadziewania różnymi farszami itp..Vafini wypiekane są bez udziału konserwantów, sztucznych barwników, aromatów i
cukru..
Jajko Vafini jest wielkości naturalnej skorupki
jajka kurzego. Jego wielkość pozwala na swobodne ugryzienie, a kształt umożliwia łatwe i szybkie nadzianie stosunkowo dużą ilością farszu. Oczywiście pierwsze Vafini wykorzystałam na zrobienie
jajek faszerowanych na śniadanie wielkanocne..Co prawda można zrobić takie
jajka faszerowane , ale te w wafelkach są o wiele, wiele smaczniejsze..Polecam i zachęcam do zakupu takich
wafelków, a kupić można np. tutaj.
wafelki Vafini4-5
jajekkawałek
papryki1
cebulasol,
pieprzbułka tartaJajka ugotować na twardo, obrać i drobno pokroić, dodać drobno pokrojoną
paprykę i
cebulkę drobno pokrojoną i podsmażoną.Doprawić i wymieszać.Farszem napełnić foremki
waflowe, posypać
bułką tartą i lekko przycisnąć do farszu.Usmażyć..Na chwilkę wyłożyć na ręcznik papierowy..i jeść..


