Wykonanie

Przepis znalazłam na blogu Beaty i cytuję za autorką...Bardzo smaczne - udało mi się zrobić tylko takie zdjęcie ..1 paczka grubych
wafli1 opakowanie
galaretki wiśniowejSkładniki kremu:2 szklanki
mleka4 łyżki
kaszy mannykostka
masłamała paczka
cukru waniliowego1,5 szklanki
cukru pudru3 opakowania
galaretek :czerwona, zielona i żółta [ u mnie były inne]
Kaszę mannę zalać
mlekiem, odstawić na 10 minut i ugotować.
Masło zmiksować z
cukrem pudrem,
cukrem waniliowym i ostudzoną
kaszą. Krem podzielić na 4 części. Każdą z
trzech galaretek rozpuścić w 250 ml
wody, ostudzić i połączyć z 1/3 ilości kremu.
Galaretkę wiśniową rozpuścić w 250 ml
wody i zostawić do wystudzenia. Blachę wielkości
wafli wyłożyć folią aluminiową, ułożyć na niej 1
wafel. Na górę nałożyć pierwszy krem, na to wylać lekko tężejącą
galaretkę wiśniową. Wstawić do lodówki aż stężeje. Na
galaretkę wyłożyć kolejny krem, na to
wafel, w końcu trzeci krem i znowu
wafel. Całość przykryć papierem
śniadaniowym, obciążyć np. deską do krojenia i wstawić na noc do lodówki. Następnego dnia kroić na małe kawałki. Przechowywać w lodówce.Przepis dodaję do akcji Schłodzone 2011.