ßßß Cookit - przepis na Rybka w chrupiącej panierce

Rybka w chrupiącej panierce

nazwa

Wykonanie

Środa popielcowa i postne jedzenie. U mnie dziś na obiad taka właśnie rybka, do tego ziemniaki i surówka z kiszonej kapusty.
1 kg filetów z białej morskiej ryby
sok z cytryny
mąka
kaszka kukurydziana
sól
oliwa z masłem do smażenia
Ryby umyć, osuszyć i skropić sokiem z cytryny. Przykryć i wstawić na pół godziny do lodówki. Na patelni rozgrzać oliwę z kawałkiem masła. Filety osuszyć papierowym ręcznikiem, posolić, obtoczyć w mące wymieszanej z kaszką kukurydzianą. . Usmażyć na złoty kolor .
Źródło:http://mojekucharzenie-bozena-1968.blogspot.com/2011/03/rybka-w-chrupiacej-panierce.html