Wykonanie

Wpadłam dziś na trochę do domu, żeby zobaczyć, co się dzieje i przejrzałam zasoby zdjęciowe pod kątem jutrzejszego Dnia Kota. Jutro nie
będę miała dostępu do komputera, więc wpis niejako z wyprzedzeniem.Moje koty bardzo lubią
wątróbkę – Frida surową a Nuki smażoną. Dostaną jutro swoje porcje a ja dziś pokazuje
wątróbkę smażoną z kolorową
papryką, którą robiłam i sfotografowałam jakiś czas temu.1/2 kg
wątróbki drobiowej2
cebuleczerwona, żółta i
zielona paprykasól,
pieprz czarny i kolorowy
papryka wędzona
olej do smażeniaPostanowiłam usmażyć
wątróbkę i
paprykę osobno, bo razem mogły by
mieć nieciekawy kolor.Na jednej patelni podsmażyłam oczyszczoną i wypłukaną
wątróbkę, posypujęc ją
pieprzem i wędzoną
papryką i soląc tuż przed przełożeniem na talerz. Na drugiej patelni usmażyłam pokrojone
cebule i
papryki, doprawiając
solą i
kolorowym pieprzem.Podałam
wątróbke w towarzystwie
papryki i
ziemniaków z
wody. Pasowało to wszystko do siebie. Smacznego !

Wszystkim blogerkom, właścicielkom kotów i ich pupilom z okzji jutrzejszego Dnia Kota życzę smacznych potraw i miłego miziania.A oto kot, który mi towarzyszy podczas spacerów po kuracyjnym parku – rudy, jak ten Szarlotka :