ßßß
Zachciało mi się przypomnienia letnich smaków, kupiłam okazyjnie paprykę w przyzwoitej cenie i zrobiłam leczo wytkorzystując pomidory z puszki, które teraz są o wiele smaczniejsze, niz te plastikowe importowane. Jako wiosenny element dodałam natkę zielonej pietruszki.LECZO Z POMIDORAMI Z PUSZKIZielona, czerwona i żółta papryka3 cebulepuszka pomidorów2 łyżki natki pietruszkisól, pieprz czarny i ziołowypapryka wędzona i słodka w proszkuolej do smażeniaNa rozgrzany olej wrzuciłam najpierw pokrojone w półplasterki cebule, gdy się zeszkliły, dodałam kolorowe papryki w kawałkach i podsmażyłam najpierw dodając przyprawy, a potem poddusiłam pod pokrywką do miękkości. Na koniec włożyłam pokrojone pomidory z puszki i natkę pietruszki oraz posoliłam do smaku. Zjedliśmy to leczo z chlebem i smakowało prawie, jak to robione latem, ze świeżymi pomidorami. Ale na takie, to jeszcze trzeba będzie długo poczekać… Smacznego !