ßßß
Zatęskniłam za sezonem grillowym i postanowiłam zrobić warzywa na grillowej patelni. Głównie z myślą o córce- wegance, ale i reszta rodziny chętnie je spróbowała. Bazą był bakłażan, a do towarzystwa dodałam mu kolorowe papryki i plastry cebuli.duży bakłażanpo dwie papryki żółte i czerwonedwie duże cebulesólpieprz czarny i ziołowypapryka wędzonagałka muszkatołowaBakłażana pokroiłam na plastry, posoliłam i zostawilam na pół godziny, żeby odeszła z niego goryczka. Papryki pokroiłam i też posolilam. Cebule pokroiłam w grube plastry.Przed grillowaniem posypalam wszystkie warzywa pozostalymi przyprawami. Posmarowałam patelnię grillową cienko olejem, mocno rozgrzałam, położyłam warzywa i zmniejszyłam ogień. Grillowałam po kilka minut z obu stron. Przywołały wspomnienie lata… Smacznego !