ßßß Cookit - przepis na Zimna przekąska jajka faszerowane pieczarkami

Zimna przekąska jajka faszerowane pieczarkami

nazwa

Wykonanie

Faszerowane jajka ozdobią stół na każdą okoliczność i imprezę. Ugotowane na twardo jajka można faszerować dosłownie czym popadnie. Wspaniała zimna przekąska na każdą okazję.
Dzisiaj przygotowałam bardzo prosty przepis na jajka faszerowane pieczarkami . Uwielbiam jajka z pieczarkami ! Co ja mówię, jajka mogę jeść codziennie i nigdy mi się nie znudzą, o choćby te jajka w sosie tatarskim .
Składniki: na 8 porcji
4 jajka
5 dużych pieczarek
1 malutka cebula
1 łyżeczka oleju
sól i pieprz do smaku
1 łyżka posiekanej pietruszki
2 łyżki majonezu domowej roboty, tutaj przepis
Wykonanie:
Ugotuj jajka na twardo, ostudź, obierz ze skorupki i podziel na pół. Oddziel żółtka.
Pieczarki i cebulę drobno posiekaj. Zeszklij cebulę na oleju, po czym dodaj pieczarki. Smaż pieczarki w wysokiej temperaturze, aby szybko odparowały. ostudź.
Żółtka zgnieć widelcem. Dodaj pieczarki i cebulę, posiekaną na drobno pietruszkę oraz majonez i przyprawy. Wymieszaj.
Napełnij farszem połówki jajek, udekoruj ewentualnie pietruszką.
Polecane przepisy
Jajka w sosie tatarskim
Zimna przekąska z krewetek
Mini kanapki z łososiowym tatarem
Jajka faszerowane
Źródło:http://codojedzenia.pl/zimna-przekaska-jajka-faszerowane-pieczarkami