Faszerowane jajka ozdobią stół na każdą okoliczność i imprezę. Ugotowane na twardo jajka można faszerować dosłownie czym popadnie. Wspaniała zimna przekąska na każdą okazję.Dzisiaj przygotowałam bardzo prosty przepis na jajka faszerowane pieczarkami . Uwielbiam jajka z pieczarkami ! Co ja mówię, jajkamogę jeść codziennie i nigdy mi się nie znudzą, o choćby te jajka w sosie tatarskim .Składniki: na 8 porcji4 jajka5 dużych pieczarek1 malutka cebula1 łyżeczka olejusól i pieprz do smaku1 łyżka posiekanej pietruszki2 łyżki majonezu domowej roboty, tutaj przepisWykonanie:Ugotuj jajka na twardo, ostudź, obierz ze skorupki i podziel na pół. Oddziel żółtka.Pieczarki i cebulę drobno posiekaj. Zeszklij cebulę na oleju, po czym dodaj pieczarki. Smaż pieczarki w wysokiej temperaturze, aby szybko odparowały. ostudź.Żółtka zgnieć widelcem. Dodaj pieczarki i cebulę, posiekaną na drobno pietruszkę oraz majonez i przyprawy. Wymieszaj.Napełnij farszem połówki jajek, udekoruj ewentualnie pietruszką.Polecane przepisyJajka w sosie tatarskimZimna przekąska z krewetekMini kanapki z łososiowym tataremJajka faszerowane