Wykonanie
« Powrót  
Likier jajecznyDodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 10(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 4SkładnikLogo Ilość Czego
mleko skondensowane niesłodzone 1 puszka
cukier 1 szklanek
żółtka 4 sztuk
cukier waniliowy 1 sztuk
spirytus 1 szklanekWykonanie:
Żółtka miksujemy z
cukrem na jednolitą masę. Dodajemy skondensowane
mleko oraz
cukier waniliowy i ciągle miksujemy. Dodajemy
spirytus, miksujemy i przelewamy do butelki. Odstawiamy na kilka dni, po tym czasie można spożywać.Uwagi:
Cukier lub może być też
cukier puderAutor:
Kasia i TomekZobacz inne przepisy użykownika!
AlkoholeDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: