ßßß Cookit - przepis na Likier jajeczny

Likier jajeczny

Wykonanie

« Powrót  
Likier jajeczny
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 10
(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 4
Ilość ocen : 4
Składnik
Logo Ilość Czego
mleko skondensowane niesłodzone 1 puszka
cukier 1 szklanek
żółtka 4 sztuk
cukier waniliowy 1 sztuk
spirytus 1 szklanek
Wykonanie:
Żółtka miksujemy z cukrem na jednolitą masę. Dodajemy skondensowane mleko oraz cukier waniliowy i ciągle miksujemy. Dodajemy spirytus, miksujemy i przelewamy do butelki. Odstawiamy na kilka dni, po tym czasie można spożywać.
Uwagi:
Cukier lub może być też cukier puder
Autor: Kasia i Tomek
Zobacz inne przepisy użykownika!
Alkohole
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/7590/Likier-jajeczny