Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 1(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
żółtka 12 sztuk
cukier 3 szklanek
cukier waniliowy 2 sztuk
sok z cytryny 1 sztuk
mleko skondensowane niesłodzone 3 puszka
spirytus 0,5 litrówWykonanie:W malakserze utrzeć
żółtka,
cukier,
cukier waniliowy oraz sok wyciśnięty z jednej
cytryny na jednolitą masę. Dodać
mleko z puszek i wymieszać. Teraz stopniowo dodawać
spirytus, ciągle mieszając. Gotowy
likier wstawić na 24 godziny do lodówki.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!
AlkoholeKuchnia PolskaPotrawy z JajDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: