ßßß Cookit - przepis na Ajerkoniak z cytryną

Ajerkoniak z cytryną

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 1
(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
żółtka 12 sztuk
cukier 3 szklanek
cukier waniliowy 2 sztuk
sok z cytryny 1 sztuk
mleko skondensowane niesłodzone 3 puszka
spirytus 0,5 litrów
Wykonanie:
W malakserze utrzeć żółtka, cukier, cukier waniliowy oraz sok wyciśnięty z jednej cytryny na jednolitą masę. Dodać mleko z puszek i wymieszać. Teraz stopniowo dodawać spirytus, ciągle mieszając. Gotowy likier wstawić na 24 godziny do lodówki.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Alkohole
Kuchnia Polska
Potrawy z Jaj
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/12006/Ajerkoniak-z-cytryna