ßßß
Jajka gotujemy na twardo. Wstawiamy wodę na makaron i gotujemy go al dente w lekko osolonej wodzie – w przypadku muszli firmy Baronia jest to 16 minut. W opakowaniu miałam około 32 koszyczków, ugotowałam 16, ale farszu/sałatki wystarczyło na 13 – może gdybym dodała więcej kukurydzy i jeszcze jedno jajko, to wypełniłabym wszystkie.ReklamaOdcedzamy kukurydzę z zalewy, tak samo kawałki tuńczyka. Ogóreczki kroimy w drobną kosteczkę. Jajka ugotowane na twardo kroimy nożem w kosteczkę albo przeciskamy przez kratkę.
Łączymy ze sobą w jednej dużej misce wszystkie składniki soląc i pieprząc do smaku. „Ścinamy” całość około 2 łyżkami majonezu. Małą łyżeczką nakładamy do makaronowych muszli. Podajemy na zimno. Dla gości którzy nie lubią tuńczyka, możesz przygotować resztę makaronu z tradycyjną sałatką jarzynową.
Ładnie wygląda, świetnie smakuje, polecam np. do kanapek!
