Wykonanie
Na koniec roku zrobiłam dziwaka. Trzeba godnie pożegnać staruszka A.D. 2011. Wypiek dla miłośników tych okrągłych
miętowo-
czekoladowych pastylek. I dla tych co lubią zadziwiać/szokować .Wszystkim życzę Szczęśliwego Nowego Roku ! Jeszcze bardziej zwariowanego, nieobliczalnego i przynoszącego same dobre wiadomości :)No i
bawcie się dobrze na sylwestrowych potańcówach. Rock'n'Roll :))

Składniki ( na 12 kawałków):
mąka pszenna 180 g
margaryna 100 g3
jajacukier puder 50 g5 torebek
miętyczekolada gorzka 50 g2 łyżeczki
proszku do pieczeniaMięte wysyp z torebek i przesiej przez sitko. Dodaj do niej
mąkę i
proszek do pieczenia, dokładnie wymieszaj.
Margarynę utrzyj z
cukrem pudrem na puszystą masę, nie przestając miksować dodaj 1
jajko i 2
żółtka. Z pozostałych
białek ubij sztywną pianę.
Czekoladę posiekaj nożem.Delikatnie, acz dokładnie połącz masę
miętową z pianą i
czekoladą. Przelej do małej keksówki ( 25 x 10 cm ) wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz w piekarniku nagrzanym do 170 stopni przez 40 minut.Smacznego !Wartość Kaloryczna 168 kcal ( 1 kawałek )
Białko 3,5 gWęglowodany 18 gTłuszcz 9 g