ßßß
Składniki ( na 12 kawałków):mąka pszenna 180 gmargaryna 100 g3 jajacukier puder 50 g5 torebek miętyczekolada gorzka 50 g2 łyżeczki proszku do pieczeniaMięte wysyp z torebek i przesiej przez sitko. Dodaj do niej mąkę i proszek do pieczenia, dokładnie wymieszaj. Margarynę utrzyj z cukrem pudrem na puszystą masę, nie przestając miksować dodaj 1 jajko i 2 żółtka. Z pozostałych białek ubij sztywną pianę. Czekoladę posiekaj nożem.Delikatnie, acz dokładnie połącz masę miętową z pianą i czekoladą. Przelej do małej keksówki ( 25 x 10 cm ) wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz w piekarniku nagrzanym do 170 stopni przez 40 minut.Smacznego !Wartość Kaloryczna 168 kcal ( 1 kawałek )Białko 3,5 gWęglowodany 18 gTłuszcz 9 g