Składniki:1 kg ulubionej ryby bez skóry½ łyżeczki pieprzu Cayenne100 g naturalnego jogurtu1 łyżka soku z cytryny2 ząbki czosnku1 pęczek szczypiorkusól i pieprzWykonanie:Rybę dokładnie myjemy, osuszamy i nacieramy pieprzem i solą, odstawiamy. Następnie przygotowujemy pastę do ryby. Jogurt naturalny przekładamy do miseczki, dodajemy do niego pieprz Cayenne, czosnek przeciśnięty przez praskę, łyżkę soku z cytryny oraz drobno posiekany szczypiorek. Wszystko dokładnie ze sobą mieszamy do momentu aż wszystkie składniki połączą się ze sobą. Tak przygotowaną pastą nacieramy rybę, po czym wstawiamy do lodówki na 10 minut.Po tym czasie wyjmujemy rybę i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia lub szkle żaroodpornym wysmarowanym olejem. Pieczemy rybę przez 30 minut w temperaturze 180 stopni. Podajemy z surówką i pieczonymi ziemniakami.Danie bierze udział w akcji: