Wykonanie

Składniki:10 sztuk
papieru ryżowego400 g mielonej
piersi z kurczakaok. 10 dużych
pieczarek1
cebulagarść pokruszonego cienkiego
makaronu nitki6 liści
kapusty pekińskiej1
marchewprzyprawy do smaku:
sól,
pieprz,
papryka słodka,
papryka ostra,
vegetaolej do smażeniaWykonanie:
Mięso przyprawić
solą i
pieprzem.
Cebulę pokroić w drobną kostkę i podsmażyć na
oleju. Do
cebuli dodać
mięso,
pieczarki starte na jarzynówce o dużych oczkach,
marchewkę pociętą w słupki, porwane liście
kapusty pekińskiej.
Makaron zalać wrzątkiem, przykryć i odstawić na 10 minut aby zmiękł. Odsączyć i dodać do
mięsa. Chwilę podusić. Na samym końcu przyprawić do smaku
solą,
pieprzem,
papryką słodką i ostrą oraz
Vegetą. Wystudzić.Każdy
papier ryżowy zamoczyć na moment w ciepłej wodzie aby stał się elastyczny. Położyć na denko, nałożyć farsz i zawijać. Zawinięte sajgonki odstawić na chwilkę aby
papier ryżowy wysechł. Smażyć w głębokim
oleju.
