Wykonanie
Opublikowano 14 kwietnia 2013, autor: M.Wreszcie wiosna, ale w ‚okresie nowalijkowym’ nadal trudno o pełnowartościowe warzywa- przyrządzenie surówki do obiadu może stać się nieco problematyczne. Sposobem na to jest surówka zawierająca składniki kiszone-
kapustę i
ogórki. Smaczny, a jednocześnie bogaty w witaminę C dodatek do dań.

Czas przygotowania: 15 minSkładniki :200 g
kapusty kiszonej2 średnie
marchewki1 mała
cebula4
jabłka3
ogórki kiszone2 łyzeczki
natki pietruszki3 łyżki
oleju słonecznikowegoopcjonalnie-
sólPrzygotowanie :
Kapustę kiszoną należy przepłukać w letniej wodzie, wycisnąć i bardzo drobno pokroić.
Marchewki obrać i zetrzeć na tarce, tak samo postąpić z
jabłkami i
ogórkami kiszonymi (obranymi ze skórki). Plastry
cebuli drobno posiekać. Składniki surówki połączyć, dodać
natkę pietruszki i
olej, wszystko dokładnie wymieszać razem. Podawać jako dodatek do drugiego dania.Informacje o M.Gotowanie jest moją pasją odkąd pamiętam, a czas spędzony w kuchni odpręża mnie i pozwala na realizację moich szalonych, kulinarnych pomysłów. Oprócz gotowania relaks zapewniają mi medyczne thrillery Robina Cooka i dreszczowce Cobena. Polscy autorzy? J.L. Wiśniewski i A.Sapkowski! Nie jestem singielką, więc pysznymi potrawami rozpieszczam mojego chłopaka. Jeszcze nigdy nie skarżył się na jakość moich wypieków i obiadów, więc... może i Wam przysmakują? :)Zobacz wszystkie wpisy, których autorem jest M. →