Wykonanie
Znudziły Ci się
wędliny,
sery do kanapek? Mam dla Ciebie
rybną alternatywę na smakowite weekendowe śniadanie lub kolację, dziś pasta z
tuńczyka z
koperkową nutą. Przepis bardzo szybki i niezwykle prosty a pyszne śniadanie wyczarujesz w kilka chwil.Składniki, których potrzebujesz:2 puszki
tuńczykaMała
cebula2
jajka ugotowane na twardoPęczek
koperkuJogurt naturalny gęsty
Przyprawy do smakuSposób przygotowania:
Tuńczyka odsączamy z zalewy i przekładamy do miseczki.
Ugotowane
jajka obieramy i kroimy w kostkę.
Cebulę i
koperek siekamy drobniutko. Składniki mieszamy, dodajemy dwie łyżki gęstego
jogurtu naturalnego i przyprawiamy do smaku. Swoją pastę doprawiłam
mieszanką przypraw do sałatek, wyszło pysznie.Samo przygotowanie lekkie, łatwe i przyjemne, nie wymaga nawet wyciągania blendera.
Pasta z
tuńczyka świetnie nadaję się zarówno na śniadanie jak i kolację. Osobiście często tego typu pasty serwuję w formie przekąsek podczas wieczornych spotkań ze znajomymi. Podana na
chrupkim pieczywie staje się lekką, imprezową zakąską stanowiącą alternatywę dla
chipsów i paluszków.
A jakie są Wasze ulubione pasty kanapkowe?Miłego weekenduSmakUla.Podziel się...