ßßß Cookit - przepis na Pasta z tuńczyka wersja z koperkiem

Pasta z tuńczyka wersja z koperkiem

nazwa

Wykonanie

Znudziły Ci się wędliny, sery do kanapek? Mam dla Ciebie rybną alternatywę na smakowite weekendowe śniadanie lub kolację, dziś pasta z tuńczyka z koperkową nutą. Przepis bardzo szybki i niezwykle prosty a pyszne śniadanie wyczarujesz w kilka chwil.
Składniki, których potrzebujesz:
2 puszki tuńczyka
Mała cebula
2 jajka ugotowane na twardo
Pęczek koperku
Jogurt naturalny gęsty
Przyprawy do smaku
Sposób przygotowania:
Tuńczyka odsączamy z zalewy i przekładamy do miseczki.
Ugotowane jajka obieramy i kroimy w kostkę. Cebulę i koperek siekamy drobniutko. Składniki mieszamy, dodajemy dwie łyżki gęstego jogurtu naturalnego i przyprawiamy do smaku. Swoją pastę doprawiłam mieszanką przypraw do sałatek, wyszło pysznie.
Samo przygotowanie lekkie, łatwe i przyjemne, nie wymaga nawet wyciągania blendera.
Pasta z tuńczyka świetnie nadaję się zarówno na śniadanie jak i kolację. Osobiście często tego typu pasty serwuję w formie przekąsek podczas wieczornych spotkań ze znajomymi. Podana na chrupkim pieczywie staje się lekką, imprezową zakąską stanowiącą alternatywę dla chipsów i paluszków.
A jakie są Wasze ulubione pasty kanapkowe?
Miłego weekendu
SmakUla.
Podziel się...
Źródło:http://www.smakula.pl/przepisy/pasta-z-tunczyka-wersja-z-koperkiem