Młoda kapusta bardzo dobrze komponuje się z koperkiem i natką. Prezentowałam już przepis na surówkę z młodej kapusty z koperkiem TU Dzisiaj nieco w odmienionej wersji równie pyszna i zdrowa.SKŁADNIKI1/2 główki młodej kapustypęczek koperkupęczek natki2 łyżki jogurtu naturalnego1 łyżeczka majonezusok z połowy cytrynyszczypta soliWYKONANIEKapustę płuczemy, szatkujemy na szatkownicy lub drobno siekamy nożem.Posypujemy sol, wyciskamy sok z cytryny, mieszamy i zostawimy, aż zmięknie.Koperek i natkę płuczemy i również drobno siekamy. Mieszamy z kapustą.Jogurt łączymy z majonezem dodajemy do surówki, mieszamy. Można dodać cukier jeśli chcemy złamać winność surówki. Gotowe.SMACZNEGO Czekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej mi będzie trafić do Was.