Wykonanie
Doskonały, pyszny i szybki deser na niedzielny podwieczorek. Warto zafundować coś takiego rodzinie i sobie. Nie wymaga szczególnego wkładu pracy. Poza tym możemy zaskoczyć gości smacznym i miłym dla oka deserem. Zobaczcie i spróbujcie sami.



SKŁADNIKI:1
galaretka agrestowa lub w kolorze zielonym1
galaretka czerwona lub pomarańczowamały kubek
jogurtu naturalnego25 dag
serka mascarpone1 łyżeczka
miodu25 dag
truskawek1
bananWYKONANIE
Galaretkę zieloną rozpuszczamy w 200 ml gorącej
wody, mieszamy i studzimy.
Serek mascarpone miksujemy z
jogurtem naturalnym i
miodem. Wlewamy lekko tężejącą
galaretkę i ponownie wszystko miksujemy.Masę wlewamy do wypłukanej zimną
wodą dużej salaterki.
Truskawki płuczemy, szypułkujemy i kroimy na połówki lub ćwiartki.
banan obieramy i kroimy w krążki.
Owoce wrzucamy, a właściwie wciskamy do masy.

Wstawiamy do lodówki, by nasza masa stężała.
Galaretkę czerwoną rozpuścić w 350 ml. gorącej
wody. Dokładnie mieszamy i studzimy.Tężejącą
galaretką zalewamy masę z
owocami i ponownie wstawiamy do lodówki na ok 3 godziny.

Po tym czasie masę w salaterce , należy dookoła obkroić nożem, odwrócić i wyłożyć na talerz. Dekorujemy połówkami
truskawek .







SMACZNEGO Czekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej mi będzie trafić do Was.