ßßß


SKŁADNIKI:1 galaretka agrestowa lub w kolorze zielonym1 galaretka czerwona lub pomarańczowamały kubek jogurtu naturalnego25 dag serka mascarpone1 łyżeczka miodu25 dag truskawek1 bananWYKONANIEGalaretkę zieloną rozpuszczamy w 200 ml gorącej wody, mieszamy i studzimy.Serek mascarpone miksujemy z jogurtem naturalnym i miodem. Wlewamy lekko tężejącą galaretkę i ponownie wszystko miksujemy.Masę wlewamy do wypłukanej zimną wodą dużej salaterki.Truskawki płuczemy, szypułkujemy i kroimy na połówki lub ćwiartki. banan obieramy i kroimy w krążki.Owoce wrzucamy, a właściwie wciskamy do masy.
Wstawiamy do lodówki, by nasza masa stężała.Galaretkę czerwoną rozpuścić w 350 ml. gorącej wody. Dokładnie mieszamy i studzimy.Tężejącą galaretką zalewamy masę z owocami i ponownie wstawiamy do lodówki na ok 3 godziny.
Po tym czasie masę w salaterce , należy dookoła obkroić nożem, odwrócić i wyłożyć na talerz. Dekorujemy połówkami truskawek .





SMACZNEGO Czekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej mi będzie trafić do Was.