ßßß
Spód brownie:100 g gorzkiej czekolady 70%100 g masła2 małe jajka100 g drobnego cukru lub cukru pudru60 g mąkiPiekarnik nagrzać do 170 stopni. Roztopić czekoladę w rondelku razem z masłem, uważając aby nie podgrzać za bardzo masy, ostudzić. Jajka ubić na puszystą pianę razem z cukrem (około 10 minut), następnie wymieszać z ostudzoną masą czekoladową. Na koniec delikatnie połączyć z przesianą mąką. Masę wylać do przygotowanej blaszki i piec przez 25 minut.Masa karmelowa:180 g czekolady karmelowej60-70 g śmietany kremówki 30%20 g miękkiego masłaCzekoladę kroimy na drobne kawałki. Wrzucamy do miski wraz z masłem w temperaturze pokojowej.Śmietanę doprowadzamy do wrzenia w małym rondelku. Zalewamy nią czekoladę i masło. Zostawiamy na 5 minut, by czekolada się rozpuściła, po czym mieszamy zawartość miski.Jeśli w masie pozostaną grudki czekolady, miskę umieszczamy na garnku z niewielką ilością gotującej się wody (tzw. kąpiel wodna). Mieszamy aż masa będzie gładka, a resztki czekolady się rozpuszczą.Gotową masę wylewamy na spód czekoladowy.Na masę karmelową wysypujemy ok 100 g orzeszków ziemnych solonych.smacznego!