Wykonanie
Mamy lato, a skoro lato to i sezon grillowy. Najczęściej nad ogniem lądują
kiełbaski,
kaszanka,
karkówka i chlebek. Ja mam wam do zaoferowania skrzydełka z
kurczaka trochę na słodko, trochę na ostro.Składniki:skrzydełka z
kurczakapapryka słodka mielona
przyprawa currykurkumapapryka chilli mielona
oliwamiódpieprz i
sólDo miski nakładamy kilka łyżek
miodu. Najlepiej jakby
miód był lejący - lipowy, wielokwiatowy, ale nada się każdy. Ilość składników zależy od was. W małej miseczce mieszamy nasze wszystkie
sypkie przyprawy. Umyte skrzydełka oprószamy
solą oraz
pieprzem i nacieramy
oliwą. W następnej kolejności wklepujemy w nie nasze
przyprawy, tak aby zostały na naszym
mięsie. Tak przygotowane skrzydełka umieszczamy w misce z
miodem i mieszamy aż wszystkie będą w nim obtoczone.Tak przygotowane
mięso zakrywamy przykrywką, lub folią aluminiową. Możemy je teraz zabrać ze sobą na działkę.
Smacznego ;)