ßßß
jogurt kawowy — 1 opakowanie (ok. 300 g),płatki pszenne — 2 czubate łyżeczki,płatki owsiane — 2 czubate łyżeczki,płatki orkiszowe — 2 czubate łyżeczki,rodzynki — solidna łyżka,pestki dyni — jak wyżej,siemię lniane — pół łyżeczki,łuskane nasiona słonecznika — 1 czubata łyżeczka,Wszystkie składniki dokładnie mieszamy i… zajadamyW przypadku braku, którychś płatków, spokojnie można dać po 3 łyżeczki każdego z dwóch rodzajów. Może być nawet jeden rodzaj, choć akurat płatki owsiane, w moim prywatnym odczuciu, są dosyć “mączne” i muliste, więc lepiej żeby to były płatki pszenne bądź orkiszowe. Z ilością płatków też możemy eksperymentować. Dla mnie te 6 łyżeczek jest wartością optymalną i musli z jogurtem nie wychodzi ani za rzadkie, ani za gęste. Jest w sam razJeśli ktoś wolałby wersję dietetyczną, to proponuję zastąpić jogurt kawowy, jogurtem naturalnym. Nie będzie to co prawda ten sam smak, ale zaoszczędzimy sporo na kaloryczności. Całkiem nieźle sprawdza się też własny jogurt owocowy, na bazie jogurtu naturalnego i niedużej ilości dżemiku, czy powideł.
Smacznego! Jeśli musli z jogurtem kawowym Ci smakowało, daj proszę łapkę w górę.
Muesli z jogurtem kawowymMusli z jogurtem kawowym, obfitujące w witaminy i mikroelementy zawarte w bakaliach to doskonała propozycja na szybkie, lekkie i energetyczne śniadanie.