ßßß
Wygląda na to, że banany w tym tygodniu rozgościły się w mojej kuchni na dobreDzisiejsza propozycja jest doskonałym deserem samym w sobie,ale jest również wspaniałym dodatkiem do lodów.Banany obtoczone w cieście można łączyć z przeróżnymi dodatkami,takimi jak sezam, czy wiórki kokosowe.Znakomicie smakują w samym cieście, obsypane cukrem pudrem.PolecamPotrzebujemy:3 średniej wielkości banany250 ml mleka120 g mąki tortowej1 jajkocukier wanilinowywiórki i czarny sezam do obtoczeniaok. 50 g cukru pudru do posypaniaolej do smażeniaPrzygotowanie:Banany obieramy i kroimy na 4 ukośne kawałki.Mleko ubijamy razem z jajkiem i cukrem wanilinowym.Stopniowo dodajemy mąkę i mieszamy do uzyskania jednolitej konsystencji.Kawałki bananów moczymy w cieście i obtaczamy w sezamie lub wiórkach kokosowych.Tak przygotowane wkładamy do rozgrzanego oleju i smażymy z obu stron na złoty kolor.Usmażone wykładamy na papierowy ręcznik, aby odsączyć nadmiar oleju.Obsypujemy cukrem pudrem.Najlepiej smakują podawane na gorąco.Smacznego







Brak powiązanych wpisów.