ßßß
Dzisiaj przyszłam z pracy starsznie zmęczona i strasznie głodna. A nie miałam przygotowanego obiadu, tak jakoś nie było czasu wcześniej się tym zająć. Dopadł mnie apetyt na coś pysznego i niezbyt ciężkiego. Tak mój wybór padł na warzywa z patelni zapiekane z wędzonym serem i surówką z sałaty.Pyszne danie i bardzo sycące, ukoiło moje zmęczenie i głód. Warzywa na patelnię miałam okazję wypróbować dzięki uprzejmości firmy Iglotex . Polecam Wam ich produkty, są pyszne i można z nich wyczarować pyszne dania.Zapraszam do spróbowania :-)Składniki:- 2 opakowania warzyw na patelnię po staropolsku Iglotex- 150 g sera wędzonego- sól i pieprz do smaku- sałata- jogurt naturalny- ogórek zielony długiWykonanie:Na patelnię wlać odrobinę wody, wrzucić mieszankę warzyw i dusić pod przykryciem przez 10 minut, w razie potrzeby odparować. Ser żółty zetrzeć na tarce na dużych oczkach.W naczyniu żaroodpornym ułozyć warzywa po staropolsku, posypać po wierzchu solą i pieprzem oraz startym serem. Zapiec w nagrzanym piekarniku do 180 stopni przez 13 minut, grzanie góra-dół.W misce wymieszać sałatę, z obranym i pokrojonym ogórkiem, jogurtem, solą i pieprzem. Porcja na trzy osoby.Smacznego :-)



