ßßß
Z apraszam Was na pyszne ciasto na zimno. Kokosowe, słodkie, pełne smaków i aromatów. Tak bardzo nam smakowało ciasto Lion, że postanowiłam zrobić podobne ciasto wykorzystując inne smaki. Ciasto wyszło rewelacyjne w smaku. To kolejne, które zagości u nas na dłużej i będę je robiła.Zapraszam na kawałek :-)Składniki:- 350 g herbatników - 1,5 paczki- 1 puszka masy krówkowej - 500 gMasa z batonami:- 500 g serka mascarpone- 250 ml śmietany kremówki- 5 pojedynczych batonów bounty- 4 łyżki cukru pudruWarstwa śmietanowa:- 750 ml śmietany kremówki- 3 fixy do śmietany- 2 łyżki cukru pudru- 2 łyżeczki kakao- garść wiórków kokosowych do posypania- 2 pojedyncze batony bountyBlaszkę o wymiarach podstawy 26x21 cm wykładamy herbatnikami. Na herbatniki wykładamy masę krówkową i przykrywamy ją drugą warstwą herbatników.Serek mascarpone, śmietankę i cukier ubijamy aż masa zgęstnieje. Batony bounty kroimy na małe kawałki.Do gęstej masy dodajemy pokrojone w kawałki batony. Mieszamy wszystko łyżką.Gotową masę nakładamy na herbatniki i wyrównujemy.Śmietanę ubijamy z cukrem pudrem i zagęstnikami. Pod koniec ubijania dodajemy kakao. Na suchej patelni prażymy wiórki kokosowe. Wykładamy na masę z batonami i posypujemy po wierzchu wiórkami i dekorujemy pokrojonymi batonami.Schładzamy w lodówce najlepiej przez całą noc.Smacznego :)




