Wykonanie

Kochani, przeprowadziłam się na nową stancję! :) Jest pięknie, choć kuchnia to wielkie
pole bitwy remontowej. Postanowiłam jednak wygrać tą walkę z
brakiem przestrzeni kuchennej i wrócić do bloga.
Póki co szybkie shoty z pomysłami na równie szybkie śniadania :) Całusy, bądźcie proszę ze mną! Piszcie jak zaczynacie dzień, jakie macie poranne nawyki :)Dzisiaj polecam, no właśnie, owsiankę? Trudna sprawa jeśli chodzi o nazwę, sami sprawdźcie skład! :)
Białko i węgle plus odrobina
słodyczy to mój sposób na idealny poranek i OGROMNY zastrzyk energii aż do południa :)Składniki:
płatki owsiane górskie
otręby owsiane i pszenne
siemię lnianemielony len
twaróg chudy lub półtłusty
jogurt naturalnyowoce - tutaj
mango i
truskawkisyrop z agawyDo dzieła:Za miarkę
weźcie łyżeczkę do
herbaty i tak kolejno: 2 łyżeczki
płatków owsianych, 2 wymieszanych
otrębów, 2
siemienia lnianego - zalewamy wrzątkiem 2cm ponad
płatki i ostawiamy na 2-3min aby odrobinę się zaparzyły. W tym czasie kroimy
owoce w kawałki. Kiedy
płatki zmiękną dodajemy
twaróg i
jogurt. Ja do swojego śniadania dodaję około 60-70g
twarogu - czyli 1/4 okrągłego
twarogu (u mnie Mazurski Smak) oraz 1/4 dużego kubka
jogurtu. Na koniec dodaję łyżeczkę mielonego lnu aby nadać "owsiance" gęstszą konsystencję. Na górę
owoce,
truskawki jeszcze nie polskie - więc z odrobiną
syropu z agawy dla
słodyczy :) Gotowe, cieszcie się porankiem! :)Do picia? U mnie ostatnio
kawa żołędziowa z odrobiną
mleka, wcześniej inka karmelowa :). Polecam również ziele fiołka trójbarwnego, czyli pospolity bratek! Super sprawa na wiosenne oczyszczenie :)