Wykonanie
Tak tak, przepis na pierogi z
grzybami zapowiadałam ponad 1,5 miesiąca temu. Cóż, moja systematy-czność w dodawaniu nowych postów nadal pozostawia wiele do życzenia. Z tego miejsca dziękuję wszystkim obserwującym za odwiedziny, mimo mojego zaniedbania :)Przepis na najlepsze ciasto pierogowe znajdziecie w
poście Delikatne pierogi z
jagodami .Co do farszu, to sprawa jest bardzo prosta.Przepis na przepyszny, aromatyczny farsz podsunął mi Sylwester, specjalista od grzybobrania ;)Składniki farszu:ok. 500g
grzybów leśnych1
cebula1
jajkooliwa z oliweksól i
pieprzDo dzieła:Ciasto przygotowujemy wg. tego przepisu . Farsz:
grzyby gotujemy w osolonej wodzie, aż zmiękną.
Cebulę kroimy w kostkę i wrzucamy na rozgrzaną patelnię z odrobiną
oliwy z oliwek, aż się zeszkli. Gotowe
grzyby i
cebulę przepuszczamy przez maszynkę do
mielenia mięsa, dodajemy jedno
jajko i doprawiamy
solą oraz
pieprzem. Ta da :) Farsz gotowy. Teraz wystarczy ulepić milion pysznych pierogów! :) Wszystkie wskazówki dotyczące "klejenia" i gotowania znajdziecie w przepisie na pierogi z
jagodami :)Pierogi z
grzybami podawałam gorące, podsmażone na odrobinie
oliwy z oliwek oraz surówką z roszpunki i
pomidora z lekkim francuskim dressingiem.