ßßß Cookit - przepis na Jesienne pierogi z grzybami

Jesienne pierogi z grzybami

nazwa

Wykonanie

Tak tak, przepis na pierogi z grzybami zapowiadałam ponad 1,5 miesiąca temu. Cóż, moja systematy-czność w dodawaniu nowych postów nadal pozostawia wiele do życzenia. Z tego miejsca dziękuję wszystkim obserwującym za odwiedziny, mimo mojego zaniedbania :)
Przepis na najlepsze ciasto pierogowe znajdziecie w poście Delikatne pierogi z jagodami .
Co do farszu, to sprawa jest bardzo prosta.
Przepis na przepyszny, aromatyczny farsz podsunął mi Sylwester, specjalista od grzybobrania ;)
Składniki farszu:
ok. 500g grzybów leśnych
1 cebula
1 jajko
oliwa z oliwek
sól i pieprz
Do dzieła:
Ciasto przygotowujemy wg. tego przepisu . Farsz: grzyby gotujemy w osolonej wodzie, aż zmiękną. Cebulę kroimy w kostkę i wrzucamy na rozgrzaną patelnię z odrobiną oliwy z oliwek, aż się zeszkli. Gotowe grzyby i cebulę przepuszczamy przez maszynkę do mielenia mięsa, dodajemy jedno jajko i doprawiamy solą oraz pieprzem. Ta da :) Farsz gotowy. Teraz wystarczy ulepić milion pysznych pierogów! :) Wszystkie wskazówki dotyczące "klejenia" i gotowania znajdziecie w przepisie na pierogi z jagodami :)
Pierogi z grzybami podawałam gorące, podsmażone na odrobinie oliwy z oliwek oraz surówką z roszpunki i pomidora z lekkim francuskim dressingiem.
Źródło:http://spektrum-smaku.blogspot.com/2013/11/jesienne-pierogi-z-grzybami.html