Wykonanie
Składniki:0,5kg
schabu wieprzowego1
cebula3
marchewkiprzyprawy:
sól,
pieprzolej (do smażenia)mąka+
woda lub mąka+
mleko (do zagęszczenia)Przygotowanie
Mięso myję, osuszam i kroję w niewielką kostkę. następnie przesmażam na rozgrzanym
oleju na złoty kolor.
Mięso zalewam gorącą
wodą tak aby przykryła
mięso W razie potrzeby dolewam
wodę.
Marchewkę obieram i kroję w cienie paseczki.
Cebulę obieramy i kroimy w piórka, warzywa wrzucamy do
mięsa i gotujemy do miękkości. Z
wody,
mąki przygotowuje zaklepkę- dolewam nieco
wywaru z
mięsa, a następnie wlewam z powrotem do sosu.Następnie przygotowuje zacierki (przepis znajduje się na blogu- DODATKI DO OBIADU- INNE)Odcedzone z
wody kluseczki przekładam na talerz i polecam sosem.