SPÓD:150g mąki25g cukru pudru100g masła1 żółtkaWIERZCH:30dkg masy kajmakowej80g solonych orzeszków ziemnych200mk śmietanki 30%2 łyżki mascarpone1 śmietan- fix2 batony Snikers2 kostki gorzkiej czekoladyPrzygotowanieMąkę przesiewam z cukrem pudrem i kakao i łączę z miękkim masłem. Do masy d odaje żółtko i zagniatam ciasto. Ostawiam je na 10 minut do zamrażarki. Następnie wykładam ciastem spód formy na tatrę, nakłuwam widelcem i piekę około 15minut w 180 stopniach. Upieczony spód odstawiam do ostudzeniaMasę kajmakową mieszam z orzeszkami i wykładam na upieczony. Schładzam w lodówce.Następnie ubijam krótko schłodzoną śmietankę, następnie wsypuje śmietan-fix wymieszany z cukrem pudrem. Ubijam na sztywno i mieszam delikatnie łyżką z dwoma łyżkami mascarpone. Wykładam na masę z orzeszkami.Snickersy kroję na mniejsze kawałki i układam na tarcie. Czekoladę roztapiam i polewam całość. Schładzam w lodówce.