Składniki:0,5kg mielonej wieprzowinypół puszki kukurydzypuszka pomidorów2 opak. ciasta francuskiego1 cebulastarty żółty ser (według uznania)1 jajkoolej (do smażenia)PrzygotowanieCebulę kroje w drobną kostkę i szklę na patelni. Dodaje mięso mielone i przyprawiam (dość mocno, ponieważ ciasto francuskie podczas pieczenia zabiera smak potrawy). Smażę razem razem i na średnim ogniu. Mieszam z pomidorami. Duszę pod przykryciem ok 15minut (aż zredukuje się nadmiar płynów). Mieszam z kukurydzą.Ciasto francuskie kroję na 6 części. Robię trzy nacięcia po bokach. Następnie nakładam pomidorowo- mięsny farsz. Posypuje żółtym serem. Składam i przyciskam widelcem boki, by lepiej się zlepiły. Ja miałam ciasto francuskie okrągłe, dlatego część ma kształt prostokątny, a część trójkątny.Blachę wykładam papierem do pieczenia i układam paszteciki. Smaruje roztrzepanym jajkiem i posypuje oregano. Zapiekam ok 25minut w 180 stopniach.