Wykonanie
Składniki:8 plastrów
schabu,300g
pieczarek,0,8l
bulionu,2
cebule,
sól,
pieprz,
mąka pszenna,
olej.Przygotowanie:
Plastry
schabu posolić i popieprzyć (
mięsa nie rozbijać), obtoczyć w
mące. Podsmażyć do zarumienienia na rozgrzanym
oleju. Przełożyć do głębszej patelni lub garnka i zalać
bulionem. Przykryć pokrywką i pozostawić na średnim ogniu.
Pieczarki pokroić w plastry, a
cebulę w półksiężyce. Podsmażyć na
oleju, z odrobiną
soli i
pieprzu ( uważać z
przyprawami by nie było ich dużo, gdyż po dodaniu do
mięsa sos może wyjść słony).Po podsmażeniu dodać do
mięsa i dusić razem do momentu aż
mięso będzie miękkie. U mnie trwało to ok. 1h, ale czas może być różny, dlatego polecam sprawdzić samemu.W razie potrzeby doprawić.U mnie nie było konieczności zagęszczania sosu, ale jeżeli wyjdzie Tobie niezbyt gęsty sos zrób zawiesinę z
mąki i
wody i zagęść.
Smacznego!!!