ßßß Cookit - przepis na Pieczona pierś z indyka

Pieczona pierś z indyka

nazwa

Wykonanie

Składniki:
1,8 kg piersi z indyka bez kości.
oliwa z oliwek.
Marynata:
1 łyżeczka oregano,
2 łyżeczki majeranku,
2 łyżeczki papryki ostrej,
1/2 łyżeczki pieprzu czarnego,
2 łyżeczki warzywka ( jeżeli nie używasz kupnego, użyj własnej roboty ),
1 i 1/2 łyżeczki soli,
3 ząbki czosnku, wyciśniętego,
8 łyżek stołowych oliwy z oliwek.
Przygotowanie:
S kładniki na marynatę razem wymieszać.
N atrzeć marynatą pierś z indyka. Zawinąć w folię aluminiową i odstawić do lodówki na całą noc.
R ozgrzać piekarnik do 220 stopni C i piec bez przykrycia przez 30min. Po tym czasie zmniejszyć temperaturę do 180 stopni C. Pierś z indyka polać z wierzchu oliwą z oliwek i przykryć folią alumionową. Piec przez następne 50-55min.
Smacznego!!!
Źródło:http://wkuchniumoniki.blogspot.com/2014/12/pieczona-piers-z-indyka.html