Wykonanie


Składniki:1,8 kg piersi z
indyka bez kości.
oliwa z oliwek.Marynata:1 łyżeczka
oregano,2 łyżeczki
majeranku,2 łyżeczki
papryki ostrej,1/2 łyżeczki
pieprzu czarnego,2 łyżeczki warzywka ( jeżeli nie używasz kupnego, użyj własnej roboty ),1 i 1/2 łyżeczki
soli,3 ząbki
czosnku, wyciśniętego,8 łyżek stołowych
oliwy z oliwek.Przygotowanie:


S kładniki na marynatę razem wymieszać.

N atrzeć marynatą pierś z
indyka. Zawinąć w folię aluminiową i odstawić do lodówki na całą noc.

R ozgrzać piekarnik do 220 stopni C i piec bez przykrycia przez 30min. Po tym czasie zmniejszyć temperaturę do 180 stopni C. Pierś z
indyka polać z wierzchu
oliwą z oliwek i przykryć folią alumionową. Piec przez następne 50-55min.


Smacznego!!!