Wykonanie

Składniki:250g
pieczarek,1
czerwona cebula,500g
mięsa mielonego,puszka
czerwonej fasoli ( po odsączeniu 240g),puszka
pomidorów - 400g,100g
sera żółtego,
sól,
pieprz,
czerwona papryka słodka ( jeżeli lubisz ostrzejsze potrawy dodaj
ostrą paprykę czerwoną),
olej,6 placków tortilli.Przygotowanie:
Pieczarki pokroić w plasterki i podsmażyć razem z pokrojoną w kostkę
cebulą. Gdy obydwa składniki są już dobrze podsmażone dodać
mięso mielone i
przyprawy. Pod koniec smażenia dodać
pomidory z puszki i
czerwoną fasolę. Chwilkę razem poddusić i zdjąć z ognia.

Gdy farsz lekko przestygnie dodać większą część
startego sera żółtego i wymieszać.

Gotowy farsz nakładać na placki tortilli, zawinąć i włożyć do naczynia żaroodpornego.



Posypać resztą
startego sera żółtego, włożyć do nagrzanego piekarnika do 180 stopni C i piec przez ok.10-15min.

Smacznego!!!