ßßß Cookit - przepis na Makaron

Makaron

nazwa

Wykonanie

Szybki przepis na fantastyczny, ostry sos do makaronu przygotowany z mięsa mielonego z dodatkiem pomidorów, fasolki szparagowej i czerwonej fasoli. Polecamy wszystkim fanom ognistych, wyrazistych smaków!
Ilość porcji: 4
Czas przygotowania: 30 minut
Składniki:
500g mięsa mielonego
Puszka czerwonej fasoli
Puszka pomidorów w całości
200g zielonej fasolki szparagowej (np. mrożonej)
50g żółtego sera
3 czerwone cebule
2 ząbki czosnku
1 łyżka oleju
Makaron
Przyprawy: przyprawa meksykańska, sól
Nastawiamy wodę i gotujemy dowolny makaron w osolonej wodzie. Fasolkę szparagową również gotujemy. Cebule obieramy i kroimy w piórka. Następnie podsmażamy na rozgrzanej patelni. Kiedy cebulka będzie podsmażona to wyciskamy do niej dwa ząbki czosnku. Po chwili dodajemy mięso mielone i smażymy. Do usmażonego mięsa dorzucamy pomidory oraz przyprawę. My dajemy całe opakowanie przyprawy meksykańskiej jednak ostrzegamy, że wówczas potrawa jest dość ostra więc radzimy dorzucać stopniowo i smakować sos. Każdy musi wyczuć jaka ilość przyprawy mu odpowiada. Po około 10 minutach dorzucamy fasolę czerwoną z puszki i ugotowaną fasolkę szparagową. Wszystkie składniki mieszamy. Na ciepły makaron wykładamy przygotowany sos i posypujemy startym żółtym serem. Zajadamy od razu po przygotowaniu.
Źródło:http://kolizjesmakow.blogspot.com/2013/11/makaron-z-sosem-meksykanskim.html