ßßß
Ilość porcji: 4Czas przygotowania: 30 minutSkładniki:
500g mięsa mielonegoPuszka czerwonej fasoliPuszka pomidorów w całości200g zielonej fasolki szparagowej (np. mrożonej)50g żółtego sera3 czerwone cebule2 ząbki czosnku1 łyżka olejuMakaronPrzyprawy: przyprawa meksykańska, sólNastawiamy wodę i gotujemy dowolny makaron w osolonej wodzie. Fasolkę szparagową również gotujemy. Cebule obieramy i kroimy w piórka. Następnie podsmażamy na rozgrzanej patelni. Kiedy cebulka będzie podsmażona to wyciskamy do niej dwa ząbki czosnku. Po chwili dodajemy mięso mielone i smażymy. Do usmażonego mięsa dorzucamy pomidory oraz przyprawę. My dajemy całe opakowanie przyprawy meksykańskiej jednak ostrzegamy, że wówczas potrawa jest dość ostra więc radzimy dorzucać stopniowo i smakować sos. Każdy musi wyczuć jaka ilość przyprawy mu odpowiada. Po około 10 minutach dorzucamy fasolę czerwoną z puszki i ugotowaną fasolkę szparagową. Wszystkie składniki mieszamy. Na ciepły makaron wykładamy przygotowany sos i posypujemy startym żółtym serem. Zajadamy od razu po przygotowaniu.