ßßß
Cookit - przepis na Makaron
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Makaron
Składniki
Mięso mielone
Fasola czerwona
Pomidory w puszce
Fasola szparagowa zielona
Żółty ser
Czerwona cebula
Czosnek
Olej
Makaron
Wykonanie
Szybki przepis na fantastyczny, ostry sos do
makaronu
przygotowany z
mięsa mielonego
z dodatkiem
pomidorów
,
fasolki szparagowej
i
czerwonej fasoli
. Polecamy wszystkim fanom ognistych, wyrazistych smaków!
Ilość porcji: 4Czas przygotowania: 30 minutSkładniki:
500g
mięsa mielonego
Puszka
czerwonej fasoli
Puszka pomidorów w
całości200g
zielonej fasolki szparagowej
(np. mrożonej)50g
żółtego sera
3
czerwone cebule
2 ząbki
czosnku
1 łyżka
oleju
Makaron
Przyprawy
:
przyprawa meksykańska
,
sól
Nastawiamy
wodę
i gotujemy dowolny
makaron
w osolonej wodzie.
Fasolkę szparagową
również gotujemy.
Cebule
obieramy i kroimy w piórka. Następnie podsmażamy na rozgrzanej patelni. Kiedy
cebulka
będzie podsmażona to wyciskamy do niej dwa ząbki
czosnku
. Po chwili dodajemy
mięso mielone
i smażymy. Do usmażonego
mięsa
dorzucamy
pomidory
oraz
przyprawę
. My dajemy całe opakowanie
przyprawy meksykańskiej
jednak ostrzegamy, że wówczas potrawa jest dość ostra więc radzimy dorzucać stopniowo i smakować sos. Każdy musi wyczuć jaka ilość
przyprawy
mu odpowiada. Po około 10 minutach dorzucamy
fasolę czerwoną
z puszki i ugotowaną
fasolkę szparagową
. Wszystkie składniki mieszamy. Na ciepły
makaron
wykładamy przygotowany sos i posypujemy startym
żółtym serem
. Zajadamy od razu po przygotowaniu.
Źródło:
http://kolizjesmakow.blogspot.com/2013/11/makaron-z-sosem-meksykanskim.html
Przepisy powiązane
- słoiczek koncentratu pomidorowego
- słoiczek koncentratu pomidorowego
- słoiczek koncentratu pomidorowego
- słoiczek koncentratu pomidorowego
- słoiczek koncentratu pomidorowego
Składniki powiązane (0)