Wykonanie
Składniki:- 1 puszka
czerwonej fasolki- 250g
mięsa mielonego- 1 łyżka
oleju- 1,5 łyżeczki
przyprawy meksykańskiej- 2
pomidory- 4 tortille- 200g
żółtego sera- kilka liści
sałaty lodowej-
sól i
pieprzSposób przygotowania:1.
Fasolę odsączamy, dodajemy szczyptę
soli i
pieprzu, miksujemy na gładką masę.2.
Mięso podsmażamy na łyżce
oleju, dodajemy
przyprawę meksykańską.3.
Pomidory kroimy w paski (bez pestek).
Sałatę kroimy również w paski.
Ser ścieramy na średnich oczkach.4. Tortille układamy na blaszkę i podgrzewamy je przez 5 min. w gorącym piekarniku.5. Podgrzane tortille wyciągamy z piekarnika, szybko nakładamy farsz na jednej połowie. Najpierw smarujemy zmiksowaną
fasolką, następnie kładziemy
sałatę,
pomidory,
mięso i
ser. Każdą tortille zawijamy, zaginając połę bez farszu na tą z farszem, jemy
póki ciepłe.