Wykonanie

Składniki:1
budyń o smaku
waniliowym,500ml
mleka,2 opakowania
ciasta francuskiego,8 połówek
brzoskwiń ( jeżeli są malutkie, to 16 połówek) z soku lub
syropu,1
jajko,
cukier puder.Przygotowanie:Ugotować
budyń zgodnie z opisem jaki jest na opakowaniu. Pozostawić do całkowitego ostygnięcia.
Ciasto francuskie pokroić na dość duże prostokąty lub kwadraty. Położyć po łyżce budyniu i po
brzoskwini ( ja miałam małej wielkości
brzoskwinie dlatego kładłam po połówce - jeżeli są duże
brzoskwinie, należy je przekroić na pół ).

Ciasto złożyć na pół i skleić boki. Aby mocno boki były sklejone dodatkowo można docisnąć je widelcem, co również da ładny wygląd. Na górze naciąć ciasto. Posmarować roztrzepanym
jajkiem. Położyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w rozgrzanym piekarniku do 220 stopni C przez ok.15min. - do zarumienienia się ciasta. Wyjąć z piekarnika i pozostawić do ostygnięcia. Posypać
cukrem pudrem.


Smacznego!!!