ßßß Cookit - przepis na Bułeczki z budyniem i brzoskwinią.

Bułeczki z budyniem i brzoskwinią.

nazwa

Wykonanie

Składniki:
1 budyń o smaku waniliowym,
500ml mleka,
2 opakowania ciasta francuskiego,
8 połówek brzoskwiń ( jeżeli są malutkie, to 16 połówek) z soku lub syropu,
1 jajko,
cukier puder.
Przygotowanie:
Ugotować budyń zgodnie z opisem jaki jest na opakowaniu. Pozostawić do całkowitego ostygnięcia.
Ciasto francuskie pokroić na dość duże prostokąty lub kwadraty. Położyć po łyżce budyniu i po brzoskwini ( ja miałam małej wielkości brzoskwinie dlatego kładłam po połówce - jeżeli są duże brzoskwinie, należy je przekroić na pół ).
Ciasto złożyć na pół i skleić boki. Aby mocno boki były sklejone dodatkowo można docisnąć je widelcem, co również da ładny wygląd. Na górze naciąć ciasto. Posmarować roztrzepanym jajkiem. Położyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w rozgrzanym piekarniku do 220 stopni C przez ok.15min. - do zarumienienia się ciasta. Wyjąć z piekarnika i pozostawić do ostygnięcia. Posypać cukrem pudrem.
Smacznego!!!
Źródło:http://wkuchniumoniki.blogspot.com/2014/11/bueczki-z-budyniem-i-brzoskwinia.html