Wykonanie
Składniki : ( 2 sztuki )2 pełnoziarniste tortille,
serek śmietankowy - tyle by posmarować placek tortilli (ja użyłam
philadelphia light),1/2
pomidora,6
rzodkiewek,kawałek świeżego
pomidora,4 liście
sałaty,70g
wędliny drobiowej lub ugotowanej
piersi z kurczaka ( ja miałam ugotowaną galantynę, którą użyłam),odrobina
soli,
pieprz,dwie gałązki
bazylii - niekonieczne.Przygotowanie:
Placek tortilli posmarować
serkiem śmietankowym, następnie rozłożyć na nim liście
sałaty. Warzywa i
mięso pokroić w kostkę, lekko posolić (nie trzeba, jeżeli ktoś nie używa
soli), popieprzyć i wymieszać. Warzywa z
mięsem wyłożyć na środek placka tortilli ( ale nie od samego dołu, gdyż od dołu się zaczyna zawijać). Zawinąć: dół tortilli zawinąć do góry, do połowy, następnie zawinąć do środka boki. Można owinąć serwetką by się lepiej trzymała. Nie nakładać zbyt dużo warzyw gdyż będzie się rozpadać. Na wierzch włożyć gałązkę
bazylii.
Smacznego!!!