Wykonanie
Rogaliki robione przeze mnie już widzieliście, także dziś pokażę Wam rogaliki mojej mamy.

Składniki:1 kostka
masła,1 kg
mąki pszennej (najlepiej tortowej),1 śmietana18% - 33ml,10dag. świeżych
drożdży,
marmolada - smak dowolny,
cukier puder do posypania.Przygotowanie:
Mąkę przesiać przez sito, dodać pokrojoną w kostkę
margarynę i posiekać. Dodać pokruszone
drożdże, wymieszać. Dodać
śmietanę i zagnieść. Rozwałkować na placki. Przekroić placek na pół i kilkukrotnie przekrawać ,wyjdą trójkąty. Na szerszą część nałożyć
marmoladę i zawinąć. Rogi zagiąć. Ułóżyć na papierze do pieczenia, na blaszce. Piec na złoty kolor w temp.180 st.,ok.35 min. Po ostygnięciu posypać
cukrem pudrem.





Smacznego!!!