Wykonanie



Składniki:Ciasto:Przepis na ciasto oraz sposób przygotowania znajduje się tu.Ponadto:50g
koncentratu pomidorowego,4g
oregano,180g
startego sera żółtego,2 puszki
tuńczyka ( 260g już po odsączeniu
tuńczyka, z dwóch puszek),3
pomidory,1
czerwona papryka,
oliwa z oliwek,kilka listków
bazylii - niekoniecznie.Przygotowanie:






Blaszkę wysmarować lekko
oliwą z oliwek. Wyrośnięte ciasto położyć na środek i ręką uformować spód pizzy. Ciasto lekko posmarować
oliwą z oliwek.
Koncentrat pomidorowy wymieszać z
oregano i wysmarować ciasto - nie wyjeżdżać na boki ciasta, gdyż się przypieką. Posypać lekko
serem żółtym, położyć
tuńczyka, pokrojoną w kostkę
paprykę, pokrojonego w plastry
pomidora ( ja parzę i obieram ze skórki). Na koniec posypać
serem żółtym. Rozgrzać piekarnik do 220stopni i piec 15-25minut - pizzę poznać, że jest upieczona po spodzie, gdy jest zarumieniony oznacza, że jest gotowa. Na upieczoną pizzę położyć listki
bazylii.Smacznego!!!