Wykonanie
Lekka pianka z
galaretką jest pysznym deserem, ze zrobieniem którego nie powinien
mieć nikt problemów.

Składniki:3
galaretki ( ja miałam
pomarańczową,
wiśniową i
agrestową ),
mleko skondensowane niesłodzone ( schłodzone ),kilka
borówek bądź innych
owoców do dekoracji.Przygotowanie:Przygotować foremki silikonowe. Ja miałam jedną większą i kilka do muffinek. Ale można również deser ten przygotować w szklankach ( wtedy można jeść je bezpośrednio z nich ).Pierwszą
galaretkę rozrobić z połową
wody ( jeżeli na opakowaniu jest napisane 500ml, to rozrobić ją z 250ml ). Odstawić do ostygnięcia. W tym samym czasie rozrobić drugą
galaretkę ( ilość
wody jaką podają na opakowaniu ). Gdy pierwsza
galaretka ostygnie, można przygotować
mleko skondensowane, które należy podzielić na pół. Połowę
mleka skondensowanego ubić mikserem, dolewając powoli ostudzoną pierwszą
galaretkę. Chwilę miksować. Uzyskaną piankę wylać do przygotowanych foremek jako pierwszą warstwę. Wstawić do lodówki. Gdy stężeje ( czyli już po kilkunastu minutach) wylać ostudzoną
galaretkę jako drugą warstwę. Ponownie włożyć do lodówki. Tym razem trzeba trochę dłużej poczekać z następną warstwą. Gdy widać, że
galaretka zaczyna tężeć można szykować drugą połowę
mleka skondensowanego z kolejną
galaretką ( sposób wykonania taki sam jak jak z pierwszą warstwą). Wyłożyć trzecią warstwę. Odstawić do lodówki na kilka godzin - wtedy powinno ładnie odchodzić od form silikonowych. Przed podaniem udekorować
borówkami lub innymi
owocami.Smacznego!!!