ßßß
Galaretki cytrynowe rozmieszać w 300 ml wrzącej wody. Dokładnie rozmieszać i odstawić do ostudzenia.Galaretkę agrestową rozmieszać w 400 ml wrzącej wody. Dokładnie wymieszać i odstawić do ostudzenia.Żółtka z cukrem ubić na puszystą masę, masa musi być dobrze napowietrzona. Następnie dodawać po łyżce serka mascarpone, cały czas ubijając. Podczas mieszania wlać sok z cytryny i gęstniejącą galaretkę cytrynową. Wlać masę do pucharków. Zostawić miejsce na galaretkę agrestową. Wstawić do lodówki do stężenia. Jak już masa jest sztywna wlać galaretkę agrestową. Znowu do lodówki.Udekorować dowolnymi owocami i listkiem mięty.Polecam, pycha.Thermomixrozrobić galaretki jak wyżejdo naczynia miksującego dodać żółtka i cukier puder, nałożyć motylek, obroty 4, czas 8 minutzgarnąć wszystko ze ścianek za pomocą kopystkipodczas mieszania, obroty 4, czas 4 minuty, dodawać po łyżce serka mascarpone, sok z cytryny i galaretkę cytrynowąwlać masę do pucharków, wstawić do lodówki do zesztywnieniawlać zieloną galaretkę agrestową na górę.Dziękuję siostrzyczka.