Wykonanie
Przepyszny deser, idealny na Walentynkowy wieczór.
Galaretki cytrynowe rozmieszać w 300 ml wrzącej
wody. Dokładnie rozmieszać i odstawić do ostudzenia.
Galaretkę agrestową rozmieszać w 400 ml wrzącej
wody. Dokładnie wymieszać i odstawić do ostudzenia.
Żółtka z
cukrem ubić na puszystą masę, masa musi być dobrze napowietrzona. Następnie dodawać po łyżce
serka mascarpone, cały czas ubijając. Podczas mieszania wlać
sok z cytryny i gęstniejącą
galaretkę cytrynową. Wlać masę do pucharków. Zostawić miejsce na
galaretkę agrestową. Wstawić do lodówki do stężenia. Jak już masa jest sztywna wlać
galaretkę agrestową. Znowu do lodówki.Udekorować dowolnymi
owocami i listkiem
mięty.Polecam, pycha.Thermomixrozrobić
galaretki jak wyżejdo naczynia miksującego dodać
żółtka i
cukier puder, nałożyć motylek, obroty 4, czas 8 minutzgarnąć wszystko ze ścianek za pomocą kopystkipodczas mieszania, obroty 4, czas 4 minuty, dodawać po łyżce
serka mascarpone,
sok z cytryny i
galaretkę cytrynowąwlać masę do pucharków, wstawić do lodówki do zesztywnieniawlać
zieloną galaretkę agrestową na górę.Dziękuję siostrzyczka.