Wykonanie
Pyszne, letnie
ciasteczka, których przygotowanie zajmuje 2 minuty, a radości z ich jedzenia jest co niemiara. Wspaniale się sprawdzą na słodkie śniadanie wraz ze szklanką
mleka lub jako deser. My zjedliśmy je w mgnieniu oka i bez okazji. Trzeba na nie uważać, ponieważ wciągają :)

SKŁADNIKI:1 op.
ciasta francuskiego1 op.
serka Almette Fruit z
jagodą i
maliną (lub inny)120 g
borówek amerykańskich20 ml
mlekacukier puder do posypaniaPRZYGOTOWANIE:Piekarnik rozgrzewamy do 200 stopni C. Ciasto rozwijamy, układamy na blacie i smarujemy
serkiem na całej powierzchni z jednej strony. Teraz na stronę posmarowaną
serkiem układamy równomernie
borówki i zwijamy ciasto w długi rulon.Powstały rulon kroimy na 2-3 cm kawałki. Na blasze układamy papier, w który zawinięte było
ciasto francuskie, a na nim układamy nasze "zawijaski" w niewielkich odległościach. Każde
ciastko smarujemy
mlekiem i pieczemy 25-30 min, aż się ładnie zarumienią. Gotowe posypujemy
cukrem pudrem i już! :) Smacznego!
