ßßß Cookit - przepis na Kasztanowa Kuchnia zaprasza na małą wycieczkę na południe Francji =)

Kasztanowa Kuchnia zaprasza na małą wycieczkę na południe Francji =)

nazwa

Wykonanie

Cześć =) Kilka tygodni temu spotkałem się w Inowrocławiu z moją starą znajomą, którą poznałem na Lazurowym Wybrzeżu, w Saint Tropez, w 2009 r. Powspominaliśmy stare czasy, a jako że oboje interesujemy się gotowaniem - wymieniliśmy się paroma ciekawymi przepisami.
Poprosiłem o jakiś przepis na lekkie, letnie danie, które pasuje na ciepłe dni. W związku z tym, ze niedawno kupiłem parowar - poleciła mi potrawę, która jest bardzo popularna na południu Francji, szczególnie w Saint Tropez (znajoma na stałe mieszka w Cannes), czyli pierś z kurczaka gotowana na parze z fasolką szparagową =)
Potrzebne będą (na 2 porcje)
- 2 piersi z kurczaka
- fasolka szparagowa jasna
- sól
- pieprz
- przyprawa do drobiu Kamis
Sposób wykonania:
1) Piersi kurczaka przyprawiamy.
2) Fasolkę dokładnie myjemy i odcinamy od niej końcówki.
3) Gotujemy w parowarze: piersi z kurczaka przez 20-25 minut, a fasolkę przez 15-20 minut.
Smacznego =)
Źródło:http://kasztanowakuchnia.blogspot.com/2014/08/piers-z-kurczaka-gotowana-na-parze.html