Wykonanie
Cześć =) Kilka tygodni temu spotkałem się w Inowrocławiu z moją starą znajomą, którą poznałem na Lazurowym Wybrzeżu, w Saint Tropez, w 2009 r. Powspominaliśmy stare czasy, a jako że oboje interesujemy się gotowaniem - wymieniliśmy się paroma ciekawymi przepisami.Poprosiłem o jakiś przepis na lekkie, letnie danie, które pasuje na ciepłe dni. W związku z tym, ze niedawno kupiłem parowar - poleciła mi potrawę, która jest bardzo popularna na południu Francji, szczególnie w Saint Tropez (znajoma na stałe mieszka w Cannes), czyli
pierś z kurczaka gotowana na parze z
fasolką szparagową =)


Potrzebne będą (na 2 porcje)- 2
piersi z kurczaka-
fasolka szparagowa jasna-
sól-
pieprz-
przyprawa do drobiu KamisSposób wykonania:1)
Piersi kurczaka przyprawiamy.2)
Fasolkę dokładnie myjemy i odcinamy od niej końcówki.3) Gotujemy w parowarze:
piersi z kurczaka przez 20-25 minut, a
fasolkę przez 15-20 minut.

Smacznego =)