ßßß Cookit - przepis na Warzywa po chińsku z polskim akcentem

Warzywa po chińsku z polskim akcentem

nazwa

Wykonanie

Kolejne danie z serii pomysł na lunchbox. Tym razem kuchnia chińska.Danie w pełni improwizowane i inspirowane zawartością lodówki ;)
mieszanka warzyw chińskich
mała pierś kurczaka
makaron gniazda (2 sztuki)
fasolka szparagowa
maggi
sól
pieprz
Pierś kroimy drobną kostkę i dusimy w przyprawie maggi. ( Jeśli chodzi o ilość przyprawy to jest to uzależnione od gustu. Ja użyłam 6 łyżek i ok. pół szklanki wody). Po ok. 6 minutach dodajemy warzywa i dusimy razem. Makaron i fasolkę szparagową, pokrojoną na mniejsze kawałki, gotujemy al' dente. Dodajemy do makaronu, dodajemy jeszcze maggi, sól i pieprz do smaku. Całość dusimy jeszcze ok. 10 minut.
Źródło:http://w-zielonej-kuchni.blogspot.com/2013/05/warzywa-po-chinsku-z-polskim-akcentem.html