Cześć =) Jakie samopoczucie przed weekendem? U mnie jak zwykle świetne. Lubicie krewetki? Ja uwielbiam i mógłbym jeść je bez opamiętania =)Dziś chciałbym przedstawić szybki i prosty sposób na te wspaniałe owoce morza.Potrzebne będą:- opakowanie mrożonych krewetek tygrysich- wiórki ostrej papryki- 2 ząbki czosnku- sól, pieprz- 3 łyżki masła- 2 łyżki oliwy- ryż lub pieczywoczosnkowe- dowolna zielenina (na zdjeciu rukola) dla efektów smakowych i wizualnychSposób przygotowania:1) Krewetki rozmrażamy.2) Ząbki czosnku siekamy, a następnie mieszamy z krewetkami, solą, pieprzem i wiórkami ostrej papryki.3) Odstawiamy do lodówki na ok. 30 minut.4) Następnie smażymy krewetki przez kilka minut, na maśle i oliwie.Tak przyrządzone krewetki podajemy z ryżem lub pieczywemczosnkowym. Prawda, ze proste?A do tego, nieodzownie, przynajmniej lampka dobrego wina ....Smacznego! =)Agnieszka / Maciek