Wykonanie
Cześć =) Codziennie rano wskazane jest pełnowartościowe śniadanie. Jednym z lepszych pomysłów na taką okazję jest jajecznica z
szynką.Jajecznica jajecznicy nierówna. Ja robię zazwyczaj z
szynką, na
szynce (czasami na
boczku), z
pomidorem i
szczypiorem (na zdjęciu jest bez
szczypioru).W przypadku jajecznicy im wyższa jakość jaj, tym lepsza jajecznica.Najlepsza jajecznica to taka, która jest robiona na
maśle, które ma wspaniały wpływ na jej smak. Jajecznicy generalnie nie powinno się solić, ale jak ktoś już musi, to proponuję posolić ją dopiero na talerzu.Zapraszam do lektury przepisu, który znajduje się pod zdjęciem i zachęcam do samodzielnego przygotowania =)
Potrzebne będą:-
jaja-
szynka- pół średniego
pomidora (lub małego, jak mniejsza jajecznica)-
szczypiorSposób wykonania:1)
Jaja wbijamy do miski, a następnie rozbełtujemy je.2)
Szynkę i
pomidora kroimy w kostkę.3)
Szczypior drobno siekamy.4) Na patelni rozgrzewamy
masło, a następnie dodajemy rozbełtane
jaja,
szynkę i
szczypior.5) Mieszamy, aż jajecznica się zetnie.6) Jeśli dodajemy
pomidory, to najpierw podsmażamy
jajka, a
pomidory pokrojone w kostkę dodajemy na koniec, wystarczy żeby się podgrzały.A po śniadaniu - oczywiście obowiązkowa łyżka
tranu =)Smacznego =)