Wykonanie



Pieczony
pstrąg tęczowy i frytki! Pomysł jak obniżyć kaloryczność popularnego dania. Zamiast smażyć - piecz! Pieczona
ryba smakuje o wiele wyborniej niż ta smażona.
Rybę aby była soczysta wstawiaj zawsze do gorącego pieca np. 200 - 220 stopni C i piecz w krótkim czasie, w zależności od wielkości nawet od 8 minut do 20 max. Ziemniaczki, frytki lub warzywa zawsze dokładnie myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym, kroimy na pożądany kształt i pieczemy w piekarniku. Możecie je delikatnie skropić
oliwą z oliwek. Kaloryczność o "niebo" mniejsza, smak doskonały.Polecam!
SAŁATKA Z
ROSZPONKĄ DO OBIADU:- 3 garście umytej
roszponki- 1 duży
pomidor- 5
rzodkiewek- kilka czarnych
oliwekdresing:
oliwa z oliwek,
sok z limonki, 1 łyżeczka
miodu,
sól
- 1 szt.
pstrąga tęczowego (lub filet)- 2 łyżki
oliwy z oliwek, łyżka klarowanego
masła,
sól morska,Z w/w składników robimy w kubeczku marynatę, zalewamy
rybę. Wstawiamy na 20 minut do lodówki. Układamy na pergaminie i pieczemy 12- 15 minut w temp. 210 stopni C.FRYTKI PIECZONE:- gotowe frytki lub pokrojone w cienkie paseczki ziemniaczkiUkładamy na pergaminie, skrapiamy
oliwą z oliwek i pieczemy na złoty kolor około 35 minut w temp. 220 stopni C,.

SMACZNEGO!Pięknego dnia!!!!Buźka!