Jednym słowem szaleństwo się opłaca! ;-)Dzisiaj zachęcam Was do wypróbowania pysznego przepisu mojego autorstwa na śledzie słodko- kwaśne, z dodatkiem pomarańczy, daktyli i chili!Palce lizać!;-))))SKŁADNIKI:- 10 szt filetów śledzi- 1,5 pomarańczy- chili świeże kawałeczek- 3 listki laurowe- pieprz kolorowy- 12 daktyli- olej rzepakowy i olejryżowyŚledzie moczymy w wodzie aby usunąć nadmiar soli (około godziny).Kroimy na kawałeczki.Pomarańcza obieramy bardzo dokładnie nie może być białej skórki.Chili kroimy na paseczki lub krążki.W słoiku mieszamy posiekane daktyle, pokrojone pomarańcze, chili i śledzie. Doprawiamy pieprzem. Zalewamy olejami po samą górę. Zamykamy szczelnie. Wstawiamy do lodówki minimum na całą noc.Gotowe!Pychota!Zapraszam na mój profil na Facebooku SmykWKuchni!