ßßß Cookit - przepis na Rolada bezowa z bitą śmietaną!

Rolada bezowa z bitą śmietaną!

nazwa

Wykonanie

Przepyszna rolada z bezy kokosowej z bitą śmietaną i ananasem!
Smakuje jak puszek, nieziemska!
Składniki:
beza kokosowa:
- 3 białka
- 75 g wiórków kokosowych
- 90 g cukru
- 2 czubate łyżki mąki ziemniaczanej
Białka ubij na sztywno, dodaj cukier, ubijaj dalej, dodaj mąkę ziemniaczaną, beza ma być sztywna i szklista, na sam koniec wiórki, wymieszaj łyżką. Wyłóż na blaszkę, piec 15 minut w temp. 180 stopni C. Zwiń gorącą w roladę.
500 ml śmietany 36% ubij na sztywno, dodaj 2 łyżki cukru pudru. Dwa plastry ananasa pokroić w kostkę i dodać do masy. Wykładamy roladę (jak będzie całkowicie wystudzona! ) Schładzamy w lodówce minimum 1 godzinę
Przepyszna!
Smacznego!
Źródło:http://smykwkuchni.blogspot.com/2013/12/rolada-bezowa-z-bita-smietana.html