ßßß
Cookit - przepis na Wieprzowina w sezamowej skorupce
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Wieprzowina w sezamowej skorupce
Składniki
Szynka Wieprzowa
Sezam
Białko
Olej
Mąka
Sól
Pieprz
Pestki dyni
Wykonanie
Pyszny pomysł na
mięso wieprzowe
pieczone w skorupce z
sezamu
i dyni.
Składniki:1 kg
szynki wieprzowej
5 dag ziaren
sezamowych
5 dag pestek dyni2
białka
jaj4 łyżki
oleju
2 łyżki
mąki
sól
do smaku
pieprz
do smakuWykonanie:Ziarenka
sezamowe
i
pestki dyni
zmielić.
Następnie ubić
białka
na sztywno. Połączyć ubite
białka
ze zmielonymi ziarnami,
olejem
,
solą
i
pieprzem
do smaku.
Mięso
opłukać, natrzeć
pieprzem
i
solą
i oprószyć dokładnie
mąką
.
Mięso
ułożyć na blasze wyłożoną folią aluminiową na wierzch
mięsa
nałożyć masę z ziaren i piec w temperaturze 200 stopni około 40 minut. Po upieczeniu pokroić
mięso
na grubsze plastry.
Źródło:
http://tradycyjnakuchnia.blogspot.com/2015/01/wieprzowina-w-sezamowej-skorupce.html
Przepisy powiązane
Sezamowy sznycel z indyka
Ogórki smażone - talarki ogórkowe
Boczniaki panierowane
Omlet biszkoptowy- przepis podstawowy
Smażony dorsz
Składniki powiązane (0)