Wykonanie
FacebookGoogle+InstagramWspolpraca

Moje ostatnie odkrycie smakowe to puszysty omlet z
masłem orzechowym i
bananem.Omlet równie dobrze smakuje na słodko jak i na słono. Sprawdzi się idealnie jako ciepłe śniadanie czy kolacja.Składniki:
Jajka- 2 sztuki
Sól- szczypta
Mąka orkiszowa pełnoziarnista- 2 łyżki
Olej- 1/2 łyżeczkiPrzepis:
Białka ubić z
solą, stopniowo wlewać
żółtka, a następnie
mąkę i
masło. Smażyć na rozgrzanej patelni 2-3 minuty z każdej strony.Jeden omlet (bez dodatków) dostarcza około:B-17 g T-16 g W-13 g E- 268 kcal WW-1

LegendaB -
białkoT - tłuszczeW - węglowodanyE - energiaWW - Wymiennik węglowodanowyŁączna liczba wyświetleńPartnerstwoO mnieMarzena

D ietetyczka starająca się przygotowywać potrawy zgodnie z zasadami zdrowego żywienia, smakosz słodkich wypieków, lubiący spędzać czas odkrywając nowe smaki.W mojej kuchni można poczuć zarówno zapachy potraw dietetycznych jak i niedietetycznych.Chciałabym się z Państwem dzielić pomysłami na zdrowe i smaczne potrawy oraz udowodnić, że prawidłowe odżywianie może być proste i przyjemne.Od jakiegoś czasu na blogu nie znajdziecie
cukru i białej
mąki, które na stałe wyeliminowałam ze swojej kuchni/diety ;)Mam nadzieję, że każdy znajdzie tu coś dla siebie.Kontakt:E-mail:
[email protected]