ßßß
Zdrowy i smaczny sznycel z indyka w chrupiącym sezamie. Propozycja na szybki obiad, do którego można wybrać którąś z surówek z działu "Surówki i sałatki" .Składniki:3 średnie sznycle z indyka1 - 2 jajkaokoło 1/2 szklanki mąkiokoło 1/2 szklanki sezamupieprzsólolej do smażeniaPrzygotowanie:Sznycle o grubości około 1 cm delikatnie rozbić tłuczkiem. Posolić i posypać świeżo zmielonym pieprzem.W głębokim talerzu roztrzepać jajko dodając odrobinę zimnej wody.Na płaski talerz wysypać mąkę i przygotować drugi płaski talerz, na którym będziemy obsypywać sznycle sezamem.Sznycle obtoczyć w mące, następnie w jajku, posypać sezamem i smażyć na patelni z rozgrzanym wcześniej olejem na złoty kolor (pilnować by się nie przypaliły, gdyż sezam będzie gorzki).